2021. december 5., vasárnap

Rádiuszos 3.175 mm szárméretű tömör keményfém gravírtű savállóhoz, INOX-hoz, acélhoz. - Jelenlegi ára: 1 800 Ft

3. 175mm  szárméretű tömör keményfém rádiuszos végű wolfram carbid gravírozó tű a gyártótól.
Kérem a táblázatot a képek között vegye szemügyre, a szerszám paramétereit részletesen tartalmazza.
Felhasználás:
Acélhoz, rozsdamentes anyagokhoz, savállóhoz INOX-hoz ajánlott rádiuszos gravírtű. Acél, saválló anyagok dekorációs gravírozására való
Rendelés után 1-2 nappal postázom raktárról, csak Magyarországra tudok szállítani.
 Márkás német alapanyagból készül.
Minden szerszám védőkupakkal ellátott amin feliratozva rajta van a kúpszög és az "INOX" felirat.
Minden szerszám mikroszkóppal egyedileg ellenőrzött.
A tőlem vásárolt szerszám, ha kicsorbúl és visszaküld legalább 10 darabot akkor alig féláron ujraélezem.      ----Ez jelentős megtakarítást tesz lehetővé mivel egy szerszám akár 5... 10 szer is ujraélezhető, a kicsorbulás mértékétől függően.
Előreutalás után a számla a borítékban lesz elküldve ajánlottan elsőbbségi módon azaz másnap ott van a feladástól számítva.
A feltüntetett fix ár tehát 1 darab szerszámot tartalmaz, a táblázat szerint tetszőlegesen választható tipusban.
Az alanyi mentességem miatt visszaigényelhető áfatartalom nincsen a számlában.
Tanács acél gravírozáshoz:
Az acélfajták gravírozása a szokványos gravírozások közül kicsit kilóg, az anyag nagyobb szakítószilárdsága miatt. Gépre, szerszámra jóval nagyobb terhelés jut, a szerszám kopása is felgyorsul.
Gép-szerszám igény:  Csak kellően merev gép, főorsó csapágyazás és jól megválasztott szerszám ajánlott, a gyenge gépen fellépő rezonanciák meglátszanak a felületen, a nem megfelelő csapágyazású főorsó hasonlóan felületi hibákat és idő előtti szerszámkopást… csorbulást okoz. Úgymond az anyag “ visszapofázik” amit elsőnek a szerszám érez meg…. kipattan az éle, minek következtében a gépre visszaható terhelés megnövekszik, ami rezonanciával jelzi, hogy baj van.
A  megmunkálási paraméterek, úgymint főorsó fordulatszáma X, és  Y előtolás sebessége,   Z irányú fogásvétel sebessége, fogásmélység nagysága… gondosan megválasztandó. Gyakorlott szakember rögtön a gép hangján észreveszi ha valami nem stimmel.
A munkaidő az egyéb szokványos gravírozásokhoz képest sajnos jelentősen megnövekedhet.. jellemzően legalább három ötszörösre.
Kisméretű, kis tömegű gravírozó gépen is lehet acélon sekély mélységű marásokat-gravírozásokat ejteni, de sajnos bizonyos szilárdsági feltételeknek meg kell felelni, és előfordulhat, hogy egy gyenge gép nem alkalmas erre a feladatra.
A keményfém szerszám élére a nagyobb szakítószilárdság miatt fokozott terhelés jut, a megjelenő rezonanciák miatt az él hamarabb  kipattanhat, vagy a fokozott kopása miatt a sorjaképződés a vártnál hamarabb megjelenik.
 A marás ilyenkor már nem a beállított értékek szerint történik, a munkadarab minősége nem megfelelő.
De maradjunk csak a gravírozó szerszámnál és feltételezzük, hogy az egyéb feltételek adottak.
Főorsó fordulat: már lágy acélnál se menjünk 10 000 ford/perc fölé.. kemény acélnál ajánlatosabb az 5000 ford/perc
A maró hátraköszörülési szöge a szokványos 45 fok helyett legyen inkább 60 fok.
Amennyiben a munka lehetővé teszi inkább használjunk rádiuszos gravírtűt a “ sarkos” helyett, tartósabb darab, és szebb marási képet ad.
A maximális fogásmélység 0. 1… 0. 2 mm körül legyen– kisérletezés szerint.
Az  “ x” “ y” “ z” előtolás 10… 20 mm/perc körüli legyen, keménység függvényében. Mindíg “ tekerjük le” kezdésnél az előtolást, és ha minden rendben, csak akkor növeljük lassan.
Sorjaképződés esetén fontos megállapítani, mikroszkóppal, hogy a szerszám csak simán megkopott e vagy pedig az élen kipattanások csorbulások következtek e be?   Az első eset lehet, hogy üzemszerű, míg a második esetnél szükség van további vizsgálatokra.
A szerszám kenése külön gondosságot igényel, a kenés legyen 
Tekintse meg többi  termékemet is:
https: //www. vatera. hu/listings/index. php? us=IMoszi


Jelenlegi ára: 1 800 Ft
Az aukció vége: 2021-12-05 22:47 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése